Ravintolat & kahvilat

Kalastajan Koju

Ravintola Kalastajan koju löytyy kaupungin parhaalta paikalta: aivan Savonlinnan keskustassa torin laidalta, osittain veden päälle rakennettu terassi on mainio paikka seurata kesäistä torielämää. Voit nauttia ravintolan tunnelmasta paikan päällä tai ottaa annokset mukaan.

Aitoa savolaista lähiruokaa

Ravintolamme on maanläheinen tai ehkä enemmänkin veden läheinen, menussamme kohtaa traditio ja tämä päivä. Paistamme muikkumme voilla, isoäidin tapaan leivitettynä.  Tuoreus on Kalastajan kojun ruokien tärkein mauste, miellyttävät puitteet ja raikas juoma takaa, että nautit oopperakaupungin tunnelmasta terassillamme aina yömyöhään saakka.

Kalastajan kojun toiminta alkoi vuonna 2001, nykymuotoisena tällä paikallaan se on ollut vuodesta 2006 alkaen. Ravintola uudistettiin vuonna 2016. Kalastajan kojulla tarjotaan lähiruokaa, joka on tuotettu ympäristöystävällisesti ja paikallisesti. Tuotteet tehdään siis lähijärvien kalasta, muikku on lähijärvistä; Puruvedestä, Pihlajavedestä tai Haapavedestä.

Palvelemme päivittäin toukokuun puolesta elokuun loppuun. Lue lisää ja katso aukioloajat >

Bistro Onkipaikka

Nopeaa purtavaa tarjoavasta kojusta voi lainata ongen! Suolaiset herkut valmistuvat kalasta, suut pistetään makiaksi vohveleilla. Lue lisää Facebookissa >

Viiniterassi Vinga

Vinga on Savonlinnan torikeitaalla toimiva viiniterassi, jossa on tarjolla upeita makuja joka lähtöön. Lue lisää Facebookissa >

Citikka Olaf

Kylmää olutta paikanpäällä nautittuna ja myös mukaan. Avoinna 09.00-22.00 (säävaraus). Erittäin lemmikkiystävällinen, koirakeidas ja koiraolut. Lue lisää Facebookissa >

Pia’n kalaa

Pari vuotta vanha kalakoju on kahviloiden vieressä. Valikoimiin kuuluvat mm: tuoreet järvikalat, suussa sulavat kylmäsavu- ja loimulohet, savukalat, Silmusalaatit, säilykkeitä ja erilaiset valmiit annokset. Annoksissa ovat suosituimpia olleet loimulohilautanen, sushi bowl, muikkusupikas ja muikkupizza.

Aukioloajat ovat ma-la klo: 9–16.00, jos asiakkaita riittää, olen pidempään.

Sirkan Torikahvio

Sirkan Torikahvio on palvellut asiakkaitaan Savonlinnan sydämessä, maankuululla kauppatorilla jo vuodesta 1978. Torikahvion lisäksi kotileipomossa valmistettuja tuotteita on tarjolla myös myyntipisteessä keskemmällä toria. Nauti maukkaat lörtsykahvit, kohtaa turistit ja tutut, kuule päivän tuoreimmat jutut Sirkan Torikahviossa. Lue lisää ja katso aukioloajat >

Torikahvila Jukka Hyytiäinen

Torikahvilamme sijaitsee upeissa Saimaan järvimaisemissa Savonlinnan kauppatorilla. Tervetuloa nauttimaan ikimuistoinen hetki lörtsyjen tai muiden herkkujen parissa! Avoinna vappuaatosta lähtien toukokuun loppuun klo. 7.30–16.30. Kesäkuussa 6.30-17.00-18.00, heinäkuussa 6-19.30 ja elokuussa 7.30-17.30.  Aamupala saatavana päivittäin klo 7-10 sis. sämpylä, kahvi tai tee, smoothie tai mehu.

Aukiolot saattavat muuttua sään vuoksi.

Torikahvila Pesonen

Torikahvila Pesonen on Savonlinnan torin historian ensimmäinen kahvila. Se on toiminut paikallisten ja matkailijoiden kohtaamispaikkana jo vuodesta 1973. Torikahvilan valikoiman sydän on lörtsy, niin makeana kuin suolaisena, mutta laajasta tarjonnasta löytyy sopivaa purtavaa suuhun kuin suuhun, myös gluteenittomana. Meidät löytää Facebookista sekä Instagramista.

Lue lisää ja katso aukioloajat >